Nu oricine îmi spune: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerului; ci cel ce face voia Tatălui meu care este în cer. (Matei 7:21)

Cuvintele rostite de către Domnul Isus Cristos scot în evidență o problemă cu repercusiuni a căror gravitate nu poate fi exprimată prea bine în cuvinte. Domnul ne avertizează că în mulți oameni există o credință deșartă care se arată prin lingușeli și laudă limbută, dar care nu este conformă cu voia Tatălui, o credință care amăgește pe cei prinși în mreajele sale cu gândul că au viață veșnică, când de fapt sunt în continuare morți în păcat.

În zilele noastre, în care pseudocreștinismul a luat o amploare uluitoare, sunt mulți care umblă după poftele trupului și cred că fac voia Tatălui. Mulți sunt cei care cred că faptele pe care le fac sunt o confirmare a credinței vii care se află în ei, care se desfată în elitismul provenit din apartenența la anumite biserici, care cred că cred, dar de fapt doar se prefac.

Trăim în vremuri despre care Domnul Isus ne-a spus că vor aduce o amăgire cum nu s-a mai văzut pe acest pământ. Nu ar trebui să ne surprindă câtuși de puțin faptul că ne confruntăm cu o avalanșă a celor care cred în Dumnezeu doar cu gura, pe când inima le trădează credința moartă. Ei se prefac foarte bine, dar să nu uiți niciodată, dragul meu, că fariseii păreau foarte drepți înaintea oamenilor. Cine le-a expus ipocrizia? Cuvântul Domnului!

Înapoi Înainte