Căci cuvântul lui Dumnezeu este viu şi puternic şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri, străpungând până la separarea sufletului şi a duhului şi a încheieturilor şi a măduvei şi este cel ce discerne gândurile şi intenţiile inimii. (Evrei 4:12)

Versetul de față ne descoperă niște trăsături spirituale deosebite ale cuvântului Domnului, care este asemănat cu o sabie cu două tăișuri mai ascuțită decât orice corespondent lumesc pe care ni-l putem imagina.

Una din trăsăturile cele mai importante ale sabiei lui Dumnezeu este puterea de a discerne gândurile și intențiile inimii. Nu de puține ori mi s-a întâmplat când mânuiam sabia lui să lovesc fix în inima celor din jurul meu și astfel să văd cum ies la iveală acele gânduri ascunse ale inimii, ca dreptatea de sine, mândria vieții, pofta trupească, trufia și răutatea, minciuna, și altele.

Cele ce urmează să le spun, le spun celor care au urechi să audă și ochi să vadă și nu mă aștept să fie primite și înțelese de către oamenii care nu cred în Dumnezeu sau sunt morți spiritual, dar am toată așteptarea ca ele să fie primite de către cei care rostesc numele Domnului, printre ei aflându-se mulți care au rămas doar la partea de rostire, fără să ducă la bun sfârșit porunca Domnului: depărtarea de rău.

Îi este la-ndemână celui care știe cum să mânuiască sabia fără să se taie singur a expune poftele inimilor, atât orbite, cât și cele ale creștinilor autentici. Așadar, să nu te surprindă câtuși de puțin dacă vei simți o străpungere în inimă când vei citi ceea ce urmează.

Este suficient să aduci în discuție supunerea femeii față de bărbat, căci vei vedea imediat cum ies de printre crăpături viperele care cu limba lor bifurcată pe o parte îl slăvesc pe Domnul și îi spun DOMN, dar pe de altă parte își disprețuiesc bărbații pe care același DOMN i-a pus domni peste ele. Vei vedea printre ele și pe cei efeminați care vor începe să arunce cu argumente despre superioritatea femeii, doar pentru a justifica pe rătăcitele care predică și învață prin bisericile căzute, în timp ce Pavel le spunea să tacă din gură în biserică:

Femeile voastre să tacă în biserici, fiindcă nu le este permis să vorbească, ci să fie în supunere, aşa cum spune şi legea. Și dacă doresc să înveţe ceva, să întrebe pe soţii lor acasă, fiindcă este ruşine pentru femei să vorbească în biserică. (1 Corinteni 14:34-35)

Mai departe, menționează doar că goliciunea este rușinoasă și duce la păcat și vei vedea cum îți sar în cap toți creștinii autointitulați cărora le ard inimile în ei după o fustă scurtă sau un decolteu, sau care frecventează împreună cu cei pe care îi consideră păcătoși locul decretat de societate unde este acceptat să stai aproape gol în fața tuturor: plaja. Un creștin autentic ar trebui să poată vedea, cu ajutorul Duhului Sfânt, bineînțeles, că lenjeria intimă purtată pe sub haine și costumul de baie sunt același lucru, doar mintea orbită de păcat le privește diferit.

Poți merge chiar mai departe dacă vrei cu adevărat să vezi din ce este făcut omul cu care stai de vorbă și să aduci în discuție perversiunile pe care un soț și o soție le comit în patul căsătoriei și pe care le justifică prin versetul de la Evrei 13:4Căsătoria este demnă de cinste în toate şi patul neîntinat; (...). Acestora le place să spună că patul căsătoriei nu este spurcat, dar în schimb îl spurcă cu practicile dobândite din filmele pornografice, care nu de mult erau interzise chiar prin lege și existau doar în bordeluri, dar acum că ne-au lovit emanciparea și săpunul, am început să ne sclerozăm și să uităm locul pe unde ar trebuie să intre bărbatul.

Zi-le de porunci și datini omenești, ca purtatul baticului sau a fustei, ca ținerea sabatului și interzicerea consumului de felurite cărnuri, ca înroșitul ouălelor sau împodobitul bradului, de sărbători păgâne, ca Mărțișorul, Ziua femeii, Paștele și Crăciunul, și vei vedea avalanșa de justificări cu care te vei confrunta. Vei vedea cum dintr-o dată, din cei pe care îi considerai până atunci creștini maturi, vor începe să curgă cele mai patetice explicații și argumente care te vor lăsa fără cuvinte, neștiind cum să le răspunzi în așa fel încât să-i faci să realizeze cât de înșelați sunt.

Să nu-i uităm și pe cei care își îndoapă mintea cu tot felul de urâciuni diavolești prin jocuri video, filme, seriale, cărți și muzica proștilor (Eclesiastul 7:5Mai bine este pentru un om să asculte mustrarea înţeleptului, decât să asculte cântarea proştilor.), găsindu-și plăcerea în lucruri menite să corupă mintea, să mistuie sufletul și să consume timpul prețios pe care-l avem pe acest pământ. Spune-le doar de faptul că Walt Disney era un pedofil și vei vedea cum îți întorc spatele, că doar au casele pline de mărfurile acestui imperiu diabolic, ca Mickey Mouse, Bugs Bunny și Elsa.

Ce zici de rap și rock creștin? Aceste oximorone prin care se aduce un foc străin în slăvirea Domnului îmi aduc aminte de Nadab și Abihu, fiii lui Aaron, care în răzvrătirea lor au decis că știu ei mai bine decât Dumnezeu cum trebuie să-i slujească și care au fost mistuiți de focul furiei sale. Dar atunci era pe vremea lui Moise, acum suntem atât de spirituali încât noi putem sfinți ritmurile păgâne pentru a converti pe cei pierduți cu muzica lor. Avem de-a face cu încă o tentativă scelerată de a îmbina lumea cu Dumnezeu, când pe cruce el a separat credinciosul de lume. Nu este oare acesta spiritul anticrist (pe dos), de a aduce împreună ceea ce Cristos a separat?

Mai vrei să continui?

Lauzi pe Domnul pentru că te-a separat de toate cele pe care le-am menționat sau ai început să sângerezi? Vrei să mă strângi în brațe sau să muști din mine? Duhul Sfânt te va conduce în tot adevărul, iar dacă este adevăr în tine, vei veni la adevăr, dacă nu, vei respinge cu înverșunare ce am scris și vei pufni, vei batjocori, îți vei împietri și mai mult inima și vei simți cum clocotește ura în tine pentru că ți-am străpuns inima cu cuvintele Domnului.

Înapoi