Ioan 8:31-32Atunci Isus a spus iudeilor care au crezut în el: Dacă stăruiți în cuvântul meu, sunteți cu adevărat discipolii mei; și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.

Adevărul vă va face liberi

Website de resurse creștine

Simbolul taijitu Sursa: Wikimedia Commons

În ultima vreme am dezvoltat un obicei care până acum s-a dovedit a fi destul de sănătos. De multe ori mă găsesc analizând profilurile persoanelor pe care le mai întâlnesc pe Facebook pentru că nu-mi este suficient să-mi spună cineva "Doamne-ajută" să fiu convins că se referă la același Dumnezeu pe care îl cunosc: Domnul Isus Cristos.

Este interesant cum îndrumarea Duhului Sfânt și experiența cercetării mă fac să devin pe zi ce trece din ce în ce mai sceptic față de lumea în care trăiesc, în tot acest timp fiindu-mi mărită credința în Stânca mea, pe care mi-am așezat casa și în care am încrederea că, chiar dacă toată realitatea din jurul meu se va dezintegra, Stânca mea va fi tot timpul cu mine.

Astfel am ajuns să nu mai cred oamenii care spun că cred. Dacă-mi spui că crezi în Dumnezeu, îți voi spune ce le spunea Iacov în epistola sa celor împrăștiați peste hotare:

Dar va spune cineva: Tu ai credinţă şi eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără faptele tale şi eu îţi voi arăta credinţa mea prin faptele mele. Tu crezi că este un singur Dumnezeu; bine faci; şi dracii cred şi tremură. (Iacov 2:18-19)