Ioan 8:31-32Atunci Isus a spus iudeilor care au crezut în el: Dacă stăruiți în cuvântul meu, sunteți cu adevărat discipolii mei; și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.

Adevărul vă va face liberi

Website de resurse creștine
Capitolul 11

Regatul cerului

Nu te teme, turmă mică, pentru că este buna plăcere a Tatălui vostru să vă dea împărăţia. (Luca 12:32)

Numeroasele promisiuni și profeții pe care Dumnezeu le rostește pe parcursul Bibliei sunt încununate în ultimele două capitole ale Revelației de către descrierea uimitoare a unei mici porțiuni din lumea nouă. Pe lângă acestea, Dumnezeu le promite celor care-și pun speranța în salvarea lui că vor fi peste măsură de bucuroși atunci când toate lucrurile se vor fi împlinit și această lume în care ne aflăm acum va fi dată uitării.

Capitolul 10

Isus Cristos

Și fără a se putea contesta, mare este misterul evlaviei: Dumnezeu a fost arătat în carne, declarat drept în Duhul, văzut de îngeri, predicat neamurilor, a fost crezut în lume şi primit sus în glorie. (1 Timotei 3:16)

Pentru a putea vorbi despre cine este Isus Cristos și despre învățăturile și faptele sale, ne-ar trebui, după cum spunea apostolul Ioan, mai multe cărți decât ar putea cuprinde lumea-ntreagă (Ioan 21:25Și sunt de asemenea multe alte lucruri pe care le-a făcut Isus, care, dacă s-ar fi scris unul câte unul, presupun că nici chiar lumea însăşi nu ar putea cuprinde cărţile ce ar fi scrise. Amin!). În zadar mă străduiesc să-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie cu adevărat măreția Domnului și de prisos este a-ncerca să dau pe față tainele ascunse ale întrupării sale, căci voi fi găsit asemeni unui fățârnic care pretinde cunoașterea absolută.

Să îşi părăsească cel stricat calea şi omul nedrept gândurile lui, şi să se întoarcă la DOMNUL, iar el va avea milă de el; şi la Dumnezeul nostru, căci el îşi înmulţeşte iertarea. (Isaia 55:7)

Nu există om pe acest pământ care, cauzând suferință celor din jur și devenind conștient de acest lucru, să nu fie mângâiat, uneori chiar până la lacrimi, la auzul binecuvântării pe care iertarea i-o oferă. În acel moment, menghina neliniștii care îi strângea și ultima suflare din el și mustrările de conștiință care îl copleșeau, dispar precum întunericul străpuns de lumină și sunt date uitării pentru a face loc bucuriei care umple sufletul de liniște și pace, căci omul a fost iertat și acum poate privi în ochi pe cei cărora, cu ceva timp în urmă, le-a cauzat suferință din cauza egoismului său.

Capitolul 8

Iadul

În ultima parte a capitolelor despre judecată, vom aduce în discuție acel loc înfricoșător care a dus la formularea multor acuze împotriva Domnului, atât din partea amăgiților care au fost speriați cu el cu scopul de a-i supune cultelor lumești, cât și a câinilor turbați cu spume la gură care vor să-i infecteze și pe alții cu filozofiile lor virale. Acuzele au izvorât într-o oarecare măsură din cauza lipsei de înțelegere a scopului acestuia, dar în mod principal a lipsei de credință a majorității, venită pe fondul dorinței fiecăruia dintre noi de a trăi după bunul nostru plac, de a face tot ce ne trece prin cap, dar fără a achita nota de plată la sfârșit, sperând în zadar că ne vom furișa de la locul faptei fără să ne vadă nimeni.

Capitolul 7

Păcatul

În acest capitol îți voi prezenta felul în care păcatul pune stăpânire pe viețile noastre prin subtilitatea-i caracteristică. Îți voi descoperi într-o mică măsură și câteva lucruri despre legea Vechiului Testament, demonstrându-ți astfel că păcatul era conștientizat de către oameni dinaintea rostirii celor zece porunci de către Dumnezeu poporului evreu. Îți spun cât se poate de sincer că dacă nu ți-ai pregătit inima pentru a-l căuta pe Dumnezeu, după cum ți-am sugerat la începutul acestei cărți, multe din lucrurile pe care ți le voi prezenta or să ți se pară ofensatoare și, dacă îi vei da voie conștiinței să-ți vorbească, vei vedea cum vor ieși la iveală acele răni rezultate în urma străpungerilor nemiloase, pe care tu i le-ai cauzat pe parcursul timpului prin justificările tale.

»