Ioan 8:31-32Atunci Isus a spus iudeilor care au crezut în el: Dacă stăruiți în cuvântul meu, sunteți cu adevărat discipolii mei; și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.

Adevărul vă va face liberi

Website de resurse creștine

Îmi doresc să mai poposesc oleacă în tărâmul încețoșat al alegoriilor și să-ți mai ofer încă două pasaje cu o încărcătură spirituală profundă, prin care îmi doresc să-ți completez imaginea de oglindire a eternului în profan.

Între timp discipolii lui îl rugau, spunând: Rabi, mănâncă. Dar el le-a spus: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o cunoaşteţi. De aceea discipolii spuneau unul altuia: I-a adus cineva să mănânce? Isus le spune: Mâncarea mea este să fac voia celui ce m-a trimis şi să împlinesc lucrarea lui. (Ioan 4:31-34)

Ca să înțelegi cât mai bine motivul pentru care Domnul atribuie cetății Ierusalimului caracteristicile unei femei, sunt nevoit să-ți explic pe scurt o parte puțin înțeleasă a Bibliei din a cărei interpretări precare, multe erezii au luat născare.

Isus Cristos vorbea în pilde ca să facă pe deșteptul și să nu înțeleagă nimeni nimic, nu? Domnul Cristos folosea de multe ori în predicile sale analogii prin care reinterpreta înțelepciunea cerească sub o formă digerabilă carnalității noastre, doar că este necesară credința pentru a înțelege pe deplin adevăratul mesaj din spatele cuvintelor sale.

Să continuăm cu explicația despre felul în care Domnul compară cetățile cu niște femei, iar pentru acest lucru vom poposi puțin în Vechiul Testament, mai exact în uimitoarea descriere a cetății Ierusalimului din Ezechiel capitolul 16.

Am decis să copiez toate cele 14 versete, nu pentru că nu ai avea de unde altundeva să le citești, ci pentru că îmi doresc ca măcar prin intermediul siteului meu să primești pâinea spirituală necesară vieții veșnice, căci sunt conștient că în bisericile lumești se servește pâine mucegăită peste care se presară câteva firimituri din cuvântul Domnului, ca nu cumva să prindă putere și să li se deschidă ochii amăgiților care își fac veacul prin ele și să nu mai cotizeze la vistieria tâlharilor care au vândut turma, printre altele.