Ioan 8:31-32Atunci Isus a spus iudeilor care au crezut în el: Dacă stăruiți în cuvântul meu, sunteți cu adevărat discipolii mei; și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.

Adevărul vă va face liberi

Website de resurse creștine

Conjunctura mă pune în situația în care particip frecvent la discuții despre politică, așa că am decis să scriu ceva și despre acest subiect. Nu vei găsi în articolele mele păreri corecte din punct de vedere politic. De fapt, nu prea o să găsești politic. Nu mă uit la televizor, nu citesc ziarele, nu urmăresc nici măcar știrile; cel puțin nu amalgamul de confuz care poartă numele de știri în ziua de azi.

Noua Ordine Mondială este denumirea în jurul căreia s-au adunat și vor continua să se adune slujitorii întunericului acestei lumi în rebeliunea lor împotriva lui Dumnezeu. Nu este un termen inventat de vreunul din cei care au expus pe parcursul timpului acest sistem diabolic, ci ei înșiși, încă de pe-acum cel puțin 46 de ani1, l-au rostit în repetate rânduri în discursurile lor pline de înșelăciune, printre aceștia aflându-se șefi de stat și politicieni ai Statelor Unite și Marii Britanii.

În cadrul unei mici discuții purtată cu cineva la locul de muncă, am rostit ceea ce eu cred a fi un adevăr inconfortabil despre o chestiune sensibilă din firmă, moment în care mi s-a spus:

„Aici nu-ți dau dreptate.“

Deși aparent poate fi interpretată ca fiind o discuție în contradictoriu, nu am luat-o așa, ci mai degrabă am perceput că persoana cealaltă era conștientă de situația descrisă, dar nu voia să o recunoască fățis.

Pentru o bună bucată din istoria Israelului, idolatria a fost cea mai mare problemă a poporului ales. În articolul precedent din această serie, am putut vedea cum idolatria este asemănată de Dumnezeu cu adulterul. Prin numeroase analogii, Domnul îi spunea Israelului că felul în care poporul său l-a părăsit și s-a alipit de idolii lui este similar cu o femeie care își înșală bărbatul.

În urma unui moment de inspirație, am început acum ceva vreme alcătuirea unei imagini reprezentative (logo) pentru website. Cu ajutorul Domnului, am reușit să o definitivez și sunt foarte încântat să-ți prezint rezultatul mai jos:

Gladius înconjurat de lumină care rupe un lanț (Creație proprie. Sabia: Wikimedia Commons; Lanțul: Weclipart)

Odată cu aceasta, am decis să scriu și articolul de față pentru a oferi o interpretare simbolismului care s-a aflat la baza alcătuirii sale. Să începem cu sabia.

»