Ioan 8:31-32Atunci Isus a spus iudeilor care au crezut în el: Dacă stăruiți în cuvântul meu, sunteți cu adevărat discipolii mei; și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.

Adevărul vă va face liberi

Website de resurse creștine

Pământ crăpat de la secetă cu un copac uscat Sursa: Pixabay

În timp ce mă rugam în Duh, fiind tulburat profund de ceea ce se abătuse asupra mea, am primit cuvinte de la Domnul pe care ți le voi reda în cele ce urmează. Dar mai întâi trebuie să îți descriu cum a decurs totul, pentru a înțelege contextul în care mă aflam când Domnul mi-a spus ceea ce va veni.

Cadrul

Între 13 și 17 august, mi-am luat liber de la muncă și am fost împreună cu soția mea în drumeții pe munte și plimbări prin țară. Îmi propusesem ca atunci când ne întoarcem acasă, să dau Domnului o zi în care să postesc, să mă rog și să citesc din cuvântul său.

Dragul meu cititor,

Prin versetele și comentariile de mai jos, îmi doresc să-ți aduc mărturie despre minunata lucrare a Dumnezeului veșnic, care ne-a făcut cunoscută dragostea și mila sa prin cuvântul predicat prin evanghelie. Mă rog ca Domnul să-ți deschidă inima pentru a putea primi cuvintele sale dătătoare de viață.

Deoarece se spune: Astăzi, dacă veţi auzi vocea lui, nu vă împietriţi inimile ca în răzvrătire. (Evrei 3:15)

Dumnezeu te cheamă astăzi să-i asculți vocea, dar nu cu mintea, ci cu inima. Pe Dumnezeu nu-l poți descoperi prin cunoaștere, ci el ți se descoperă prin cuvântul său.

Dragul meu cititor, am considerat că este necesar să-ți arăt în cele ce urmează un lucru foarte important, în care poate te vei regăsi sau îi vei regăsi pe alții. Eu știu sigur că m-am regăsit mult timp în această postură și, dacă Dumnezeu nu se milostivea de sufletul meu amărât, continuam să merg pe aceeași cale care duce la pierzanie și în ziua de astăzi.

Vom începe prin a ne uita peste ce le-a spus Cristos preoților și fariseilor din vremurile sale:

Căci cuvântul lui Dumnezeu este viu şi puternic şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri, străpungând până la separarea sufletului şi a duhului şi a încheieturilor şi a măduvei şi este cel ce discerne gândurile şi intenţiile inimii. (Evrei 4:12)

Versetul de față ne descoperă niște trăsături spirituale deosebite ale cuvântului Domnului, care este asemănat cu o sabie cu două tăișuri mai ascuțită decât orice corespondent lumesc pe care ni-l putem imagina.

Simbolul taijitu Sursa: Wikimedia Commons

În ultima vreme am dezvoltat un obicei care până acum s-a dovedit a fi destul de sănătos. De multe ori mă găsesc analizând profilurile persoanelor pe care le mai întâlnesc pe Facebook pentru că nu-mi este suficient să-mi spună cineva "Doamne-ajută" să fiu convins că se referă la același Dumnezeu pe care îl cunosc: Domnul Isus Cristos.

Este interesant cum îndrumarea Duhului Sfânt și experiența cercetării mă fac să devin pe zi ce trece din ce în ce mai sceptic față de lumea în care trăiesc, în tot acest timp fiindu-mi mărită credința în Stânca mea, pe care mi-am așezat casa și în care am încrederea că, chiar dacă toată realitatea din jurul meu se va dezintegra, Stânca mea va fi tot timpul cu mine.

»