Ioan 8:31-32Atunci Isus a spus iudeilor care au crezut în el: Dacă stăruiți în cuvântul meu, sunteți cu adevărat discipolii mei; și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.

Adevărul vă va face liberi

Website de resurse creștine

Căci cuvântul lui Dumnezeu este viu şi puternic şi mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri, străpungând până la separarea sufletului şi a duhului şi a încheieturilor şi a măduvei şi este cel ce discerne gândurile şi intenţiile inimii. (Evrei 4:12)

Versetul de față ne descoperă niște trăsături spirituale deosebite ale cuvântului Domnului, care este asemănat cu o sabie cu două tăișuri mai ascuțită decât orice corespondent lumesc pe care ni-l putem imagina.

Simbolul taijitu Sursa: Wikimedia Commons

În ultima vreme am dezvoltat un obicei care până acum s-a dovedit a fi destul de sănătos. De multe ori mă găsesc analizând profilurile persoanelor pe care le mai întâlnesc pe Facebook pentru că nu-mi este suficient să-mi spună cineva "Doamne-ajută" să fiu convins că se referă la același Dumnezeu pe care îl cunosc: Domnul Isus Cristos.

Este interesant cum îndrumarea Duhului Sfânt și experiența cercetării mă fac să devin pe zi ce trece din ce în ce mai sceptic față de lumea în care trăiesc, în tot acest timp fiindu-mi mărită credința în Stânca mea, pe care mi-am așezat casa și în care am încrederea că, chiar dacă toată realitatea din jurul meu se va dezintegra, Stânca mea va fi tot timpul cu mine.

Noi îl iubim pentru că întâi el ne-a iubit. (1 Ioan 4:19)

Apostolul Ioan ne descoperă o realitate despre dragostea de Dumnezeu pe care mulți nici măcar nu o conștientizează, căci dacă ar fi fost altfel, nu am fi avut atâtea bălării răsărite printre grânele Domnului.

Dragostea pe care i-o port Domnului nu a izvorât din inima mea pură și din dorința arzătoare de a veni la el. Dragostea mea pentru Dumnezeu este un răspuns la dragostea uriașă pe care el mi-o poartă și pe care nu o pot reflecta în toată splendoarea ei din cauza argintului întinat de zgură din care este alcătuită oglinda mea.

Și în acea zi voi face Ierusalimul o piatră grea pentru toate popoarele: toţi câţi se vor împovăra cu ea vor fi tăiaţi în bucăţi, deşi toate popoarele pământului se adună împotriva lui. (Zaharia 12:3)

Astăzi se împlinesc 70 de ani de la crearea statului Israel. La 15 mai 1948, Mandatul Palestinei a luat sfârșit și copiii lui Israel aveau să înceapă întoarcerea pe tărâmul lor ancestral după 1878 de ani de la căderea Ierusalimului în anul 70.

Ieri, 14 mai, a fost inaugurată ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Nu cred că este o coincidență, ci încă o dovadă că există un Dumnezeu care mișcă toată lumea după bunul său plac.

Fiindcă acel bărbat drept, locuind printre ei, prin vedere şi auzire îşi chinuia zi de zi sufletul lui drept cu faptele lor nelegiuite. (2 Petru 2:8)

Am văzut! Am văzut lucrarea nelegiuită pe care fiii și fiicele oamenilor o lucrează înaintea ta, Doamne. De multe ori când ies din casă, inima mi se-ngreunează, căci ochii mei văd coruperea pe care omul a adus-o pe pământ.

Privesc copiii îngâmfați care au devenit pentru părinții lor asemeni jugului care atârnă greu pe gâtul boului, care ridică mâna să dea în cei care ară pământul pentru a le da roadele sale și le pregătesc moștenirea, și nimeni nu le-o oprește. Pierduți printre sticle colorate, jocuri, filme și desene animate, îmbuibați cu imaginații deșarte, trăiesc într-o iluzie întreținută de către părinți fără discernământ.

»