Simbolul taijitu Sursa: Wikimedia Commons

În ultima vreme am dezvoltat un obicei care până acum s-a dovedit a fi destul de sănătos. De multe ori mă găsesc analizând profilurile persoanelor pe care le mai întâlnesc pe Facebook pentru că nu-mi este suficient să-mi spună cineva "Doamne-ajută" să fiu convins că se referă la același Dumnezeu pe care îl cunosc: Domnul Isus Cristos.

Este interesant cum îndrumarea Duhului Sfânt și experiența cercetării mă fac să devin pe zi ce trece din ce în ce mai sceptic față de lumea în care trăiesc, în tot acest timp fiindu-mi mărită credința în Stânca mea, pe care mi-am așezat casa și în care am încrederea că, chiar dacă toată realitatea din jurul meu se va dezintegra, Stânca mea va fi tot timpul cu mine.

Astfel am ajuns să nu mai cred oamenii care spun că cred. Dacă-mi spui că crezi în Dumnezeu, îți voi spune ce le spunea Iacov în epistola sa celor împrăștiați peste hotare:

Dar va spune cineva: Tu ai credinţă şi eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără faptele tale şi eu îţi voi arăta credinţa mea prin faptele mele. Tu crezi că este un singur Dumnezeu; bine faci; şi dracii cred şi tremură. (Iacov 2:18-19)

Spui că crezi în Dumnezeu? Nu mă-ncălzește cu nimic. Și dracii cred și nu fac voia lui. Demonstrează-mi credința ta!

Domnul Cristos mă învață să cercetez faptele oamenilor și rodul lor, căci așa voi cunoaște cui slujesc cu adevărat (Matei 7:20Aşadar după roadele lor îi veţi cunoaşte.). Intru pe profilele lor și caut să văd ce fel de credință au: o credință adevărată care rodește întru slava Domnului Isus Cristos sau una care îi face să se alăture fără discernământ uniunii apostatice dintre întuneric și lumină, bine și rău, adevăr și minciună, Yin și Yang.

Domnul Dumnezeu spune că în el nu este întuneric, deci oricine susține că binele și răul sunt inseparabile și interconectate, sau că pot coexista, este un mincinos:

Acesta de fapt este mesajul pe care l-am auzit de la el şi pe care vi-l relatăm, că Dumnezeu este lumină şi în el nu este deloc întuneric. (1 Ioan 1:5)

Așa am ajuns să dau peste producția muzicală cu iz de documentar anunțată de către Biserica lui Dumnezeu Atotputernic, intitulată The One Who Holds Sovereignty Over Everything (Cel ce deține suveranitatea peste toate). Neapărat trebuie să reții un lucru încă de la-nceput: biserica aceasta a fost fondată în China, o țară cu puternice influențe păgâne introduse prin practicile mistice din Orient.

Înainte de a continua cu observațiile mele, te rog să înțelegi, dragul meu cititor, că eu fără Dumnezeu sunt un amalgam de oase și carne. Nu prin mintea mea ascuțită, nici prin cunoașterea mea sporită, nici prin înțelepciunea mea deosebită sunt în stare să discern lumea spirituală, ci prin Duhul Sfânt care mă ghidează în tot adevărul.

Mai degrabă aș deveni cel mai mare prost care a trăit vreodată, decât să am toată cunoașterea și înțelepciunea lumii și să nu-l am pe Cristos. El este puterea și tăria mea, lumina care mă călăuzește în întuneric și înțelepciunea lui Dumnezeu, și-l voi ridica pe el deasupra a tot ceea ce este, slăvit fie numele lui sfânt!

Biserica falsă sădește neghina apostaziei

Din primele cuvinte pe care le-am citit din postarea de prezentare a producției, mi-au sărit în ochi instant o sumedenie de nereguli pe care ți le voi descrie mai jos.

Descrierea este în limba engleză și traducerea îmi aparține. Ea începe în felul următor:

"Dumnezeu spune: (...)".

Sursa: Pagina de Facebook a bisericii

În momentul în care cineva atribuie cuvinte lui Dumnezeu, înseamnă că acel om este un profet al Domnului la care a venit cuvântul său. În Vechiul Testament așa își începeau profeții mesajele către evrei: „Astfel spune Domnul“. În cazul lor, expresia „și cuvântul Domnului a venit la (numele profetului)“ atesta că acel om rostea cuvintele lui Dumnezeu. Printre profeții Domnului erau și cei care rosteau cuvinte de la ei înșiși și pe care le atribuiau lui, astfel reușind să cauzeze căderea poporului Israel în apostazie.

Fiindcă cei din Biserica lui Dumnezeu Atotputernic se dau profeți ai Domnului care au primit cuvintele sale, atunci mesajul lor trebuie să fie în acord cu restul cuvântului descoperit, cu sfintele scripturi sau Biblia. Haide să vedem dacă este așa.

Iată ce spun ei că a rostit Dumnezeu:

(...) Oare câte creaturi trăiesc și se reproduc în întinderea uriașă a universului (...)

Sursa: Pagina de Facebook a bisericii

Sună a ceva ce ar fi spus Domnul, nu-i așa? Creaturi care trăiesc și se reproduc în univers? Ce vor ei să spună este destul de evident dacă știi unde vor să bată: viață extraterestră. Teoria existenței vieții extraterestre este rezultatul adaptării miturilor despre creaturile fantastice care trăiesc prin păduri și luminișuri, în mări și oceane și sub scoarța terestră la lumea tehnologizată în care trăim. Teoriei i se atribuie credibilitate în mare parte din cauza falsei științe a evoluției, fără de care ar fi fost aproape imposibilă născocirea unei aluri științifice pentru raționalizarea ei.

Să mergem mai departe:

(...) urmând legea vieții iar și iar (...)

Sursa: Pagina de Facebook a bisericii

Legea pe care biserica o atribuie vieții este de fapt legea morții și a păcatului, din cauza căreia murim și suntem distruși pe vecie dacă suntem fără Cristos. Adevărata lege a vieții este legea Duhului vieții în Isus Cristos Domnul nostru, care eliberează de legea păcatului și a morții (Romani 8:2Fiindcă legea Duhului vieţii în Cristos Isus m-a eliberat de legea păcatului şi a morţii.).

Este foarte important să înțelegi motivul asocierii repetiției iar și iar în conjuctură cu legea vieții, iar aici voi face apel la ce ți-am spus mai sus legat de China. Asia este plină de tradiții mistice care contrazic adevărul biblic prin foarte multe doctrine false, una dintre ele fiind reîncarnarea: continuitatea sufletului într-un ciclu de viață și moarte până când se purifică suficient de mult pentru a scăpa de constrângerile lumii fizice.

Biblia spune foarte clar că ne este dată doar o viață, iar după aceasta vine judecata:

Şi după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceasta, judecata, (Evrei 9:27)

Cuvintele Domnului contrazic în mod evident conceptul de moarte repetitivă și reîncarnare. Dar de ce ar folosi ei asemenea cuvinte? Pentru că deservesc unui scop. Privește, te rog, imaginea folosită în postarea de prezentare:

Reprezentare a roții vieții Imagine modificată. Sursa: Pagina de Facebook a bisericii

Ai în fața ochilor o redare subtilă a doctrinei păgâne denumită samsara (cunoscută și ca roata vieții), care simbolizează parcurgerea mai multor vieți de către același suflet într-un ciclu nesfârșit. Observă, te rog, următoarele lucruri:

  • direcția traseului este dinspre trecut înspre viitor, continuând până în zilele noastre;
  • oamenii sunt reprezentați ca niște spițe în roata vieții;
  • tranziția de la bătrân -> mormânt -> copil.

Titlul folosit este un alt element care leagă toate aceste lucruri într-un mănunchi amăgitor: „One will return from whence they came“ (Unul se va întoarce de unde au venit). În loc să spună „unul se va întoarce de unde a venit“, folosesc intenționat verbul a veni la plural (au), simbolizând viețile multiple prin care a trecut sufletul.

Mai mult de-atât, fii atent la asemănarea izbitoare dintre reprezentarea roții vieții și o spirală folosită în hipnoză:

Roata vieții cu o spirală de hipnoză lângă Stânga: Pagina de Facebook a bisericii | Dreapta: Wikimedia Commons

Este foarte bine cunoscut în ocultism că starea modificată de conștiință indusă prin hipnoză poate facilita accesarea la ceea ce unii numesc amintiri dintr-o viață anterioară.

Credincioșii apostați

Dacă pare prea mult de crezut ceea ce îți spun, atunci înseamnă că nu înțelegi subtilitatea diavolului care amăgește lumea întreagă. Normal că aceste cuvinte pot fi interpretate pentru a însemna orice pentru oricine, dar în ocultism este foarte important de urmărit firul roșu. În cazul de față firul roșu este reîncarnarea reprezentată prin titlu, roata vieții și forma de spirală hipnotică a ei, și cuvintele iar și iar asociate cu ceea ce ei numesc legea vieții.

Firul roșu deservește împletiturii ispititoare în care este îmbrăcată producția falsei biserici: misterul vieții.

Explorează misterele existenței omenești (...)

Sursa: Pagina de Facebook a bisericii

Să explorăm misterele existenței, ne îndeamnă subtitlul. Întrebările retorice adresate auditoriului pe parcursul descrierii au rolul de a ațâța curiozitatea nativă a omului și a-l atrage în lumea misterioasă pe care profeții mincinoși din Biserica lui Dumnezeu Atotputernic vor să ți-o descopere.

Poate este mult pentru tine să duci asemenea informație și nu am cum să-ți expun într-un simplu articol ceea ce Duhul Sfânt mi-a descoperit pe parcursul anilor de studiu. Haide să-ți mai arăt niște lucruri descoperite între timp, care sper că îți vor demonstra că cei din Biserica lui Dumnezeu Atotputernic predică un Cristos fals, împlinind profețiile Domnului Isus despre Cristoșii falși care se vor arăta înainte de a doua lui venire.

Atunci dacă cineva vă va spune: Iată, aici este Cristos, sau acolo; să nu credeţi. (Matei 24:23)

Iată ce este scris pe siteul oficial al falsei biserici (traducerea îmi aparține):

Biserica lui Dumnezeu Atotputernic a lua ființă datorită arătării și lucrării lui Dumnezeu Atotputernic - Domnul Isus cel întors - Cristos al zilelor de pe urmă, și de asemenea sub dreapta sa judecată și disciplinare. (...) A fost în totalitate fondată personal de către Dumnezeu Atotputernic, și este condusă și pastorită personal de către el și în orice caz nu a fost ridicată de vreun om. (...)

Sursa: Websiteul oficial al bisericii

Cristos al zilelor de pe urmă este anticristul, nu Domnul Isus Cristos, care este începutul și sfârșitul:

Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi sfârşitul, spune Domnul, care este şi care era şi care vine, Cel Atotputernic. (Revelația 1:8)

În zilele de pe urmă, după cum el însuși a promis și profețit, Dumnezeu s-a întrupat din nou și a coborât în estul lumii - China (...)

Sursa: Websiteul oficial al bisericii

Vezi cum se leagă toate lucrurile? În viziunea lor diavolească, Dumnezeu s-a reîncarnat.

Mai încape îndoială că ceea ce ți-am arătat până acum poate veni din partea Domnului Isus Cristos, când contrazice în mod evident cuvântul descoperit în sfintele scripturi? Iată roadele lor, dragul meu. Judecă-i după ele și vei vedea cum se împlinește profeția înaintea ochilor tăi: un Cristos fals s-a arătat și a ridicat o biserică falsă pentru a amăgi lumea. Nu fii asemeni celor care și-au pus creierul la naftalină, care ne îndeamnă să nu judecăm, ca nu cumva să fim judecați.

Acelor vipere spurcate le spun: judecați, altfel veți fi judecate!

Da, adevărul lipseşte; şi cel ce se depărtează de rău se face pe sine o pradă, şi DOMNUL a văzut aceasta şi nu i-a plăcut că nu este judecată. (Isaia 59:15)

O scurtă lecție de istorie

Fac o mică paranteză înainte de încheiere pentru a-ți prezenta un fapt istoric foarte important.

Pe parcursul cercetărilor mele, am dat peste o parte din istoria Chinei ce mi-a lăsat o amprentă în minte din cauza nebuniei care a pus stăpânire pe mințile și inimile chinezilor. Nu cu foarte mult timp în urmă, în anul 1851, a luat ființă o aberație monstruoasă pe teritoriul Chinei care a purtat numele de Regatul Ceresc Taiping, numit ironic Regatul Ceresc al Păcii.

Prin intermediul lui s-a reușit înlăturarea de la putere a dinastiei Qing și destabilizarea masivă a poporului chinez în așa fel încât Chinei i-au trebuit foarte mulți ani să-și revină după pierderile enorme. Omul blestemat care s-a aflat în spatele războiului civil se credea trimisul lui Dumnezeu pe pământ și fratele mai mic al lui Isus; revolta sa a cauzat moartea a 20-30 de milioane de chinezi1.

Acest fapt istoric mă face să fiu cu atât mai pornit împotriva Bisericii lui Dumnezeu Atotputernic, mai ales că pe websiteul lor au o siglă sub care scrie Gospel of the Descent of the Kingdom (Evanghelia coborârii regatului). Cei care predică o altă evanghelie sunt blestemați:

Dar chiar dacă noi sau un înger din cer vă va predica orice altă evanghelie decât aceea pe care v-am predicat-o noi, să fie blestemat! (Galateni 1:8)

Lumea este plină de nebuni care au nevoie doar de o motivație „divină“ pentru a începe să măcelărească „în numele Domnului“. Liderul rebeliunii Taiping a sucit cuvintele Domnului după bunul său plac și a aruncat o țară întreagă într-un război civil sângeros prin care s-a manifestat în mod evident duhul anticristului, promițând pace, pace, dar distrugerea și moartea urmându-l.

Mulțimea vidă a discernământului spiritual

Dragul meu, cu tristețe în suflet îți spun că observ pe zi ce trece cum din ce în ce mai mulți oameni fac parte din mulțimea vidă a discernământului spiritual. Oameni care îl mărturisesc pe Cristos distribuie materiale ale duhului anticrist pe profilurile personale, ascultă predicile celor inspirați de el și sunt amăgiți de filozofiile și doctrinele sale.

Dacă anticristul s-ar arăta acum pe pământ, mulți credincioși apostați s-ar îmbulzi să-i pupe picioarele, crezând că este Domnul Isus Cristos. Mintea lor este plină de urâciuni într-atât de mult încât nu-și mai poate face loc cuvântul Domnului printre maldărul de gunoaie lumești care înghesuie și sufocă lăstarul vieții, ale cărui rădăcini fragile se chinuie să găsească pământul roditor printre crăpăturile inimilor lor împietrite.

Este dureros să vezi cum cei care spun că-l cunosc pe Dumnezeu au părtășie cu diavolii și beau din paharul nelegiuirii. De la restul lumii nu mă aștept să înțeleagă, căci este și normal, sunt fără discernământ spiritual, dar când îmi întorc privirea către cei care ar trebui să-l aibă și nu-l văd, îmi dau seama că judecata a început în casa Domnului (1 Petru 4:17Pentru că a venit timpul ca judecata să înceapă la casa lui Dumnezeu (...)).


  1. Mai multe detalii poți găsi pe pagina în limba engleză a enciclopediei digitale Wikipedia. 

Înapoi