Biblia deschisă cu versetul Evrei 3:15 deasupra

Dragă cititorule,

Îmi doresc în această carte să construiesc fundația învățăturii creștine despre Dumnezeu și cuvântul său (Sfintele Scripturi sau Biblia). În această viață pornim fără să știm nimic despre lumea în care urmează să viețuim, având o curiozitate nativă și o dorință de cunoaștere acerbă. Cu timpul, intrăm în rutina zilnică și, din păcate, această trăsătură intrinsecă ființei noastre este domolită de conformitatea cu normele sociale, griji, probleme, felurite ocupații care ne distrag și chiar ne opresc din căutarea noastră după răspunsuri. Nu degeaba Dumnezeu spune în cuvântul său că regatul cerului este plin de copii (Matei 19:14).

Îmi doresc să fii ca un copil în timp ce citești cele scrise cu deosebită grijă de către mine și să răscolești acea dorință de cunoaștere, lăsând la o parte pe cât se poate bagajul lumesc. Lucrurile pe care ți le voi prezenta probabil nu ți-au fost prezentate niciodată de către cei care ar trebui să fie în măsură să ți le ofere, dar toate la timpul lor.

În orice domeniu în care omul iși desfășoară activitatea, există o piatră de temelie care se așează la început de drum, piatră peste care se toarnă fundația și pe care se construiește îndeletnicirea. Toți cei care pornesc pe acel drum nu se îndoiesc de fundație, ci o acceptă ca atare pe bază de credință, pe baza acelei încrederi că cineva dinaintea lui a avut un motiv pentru care a turnat fundația în felul acela. La fel este și în cazul credinței creștine. Piatra de temelie este Isus Cristos, iar fundația este cuvântul lui Dumnezeu. Fundația pe care se construiește casa creștină trebuie acceptată prin credință, urmând ca, după mântuire, Dumnezeu să te ajute să cercetezi și să înțelegi profunzimea fundației.

Iar fără credinţă este imposibil a plăcea lui, fiindcă cel ce vine la Dumnezeu trebuie să creadă că el este şi este un răsplătitor al celor ce îl caută cu zel. (Evrei 11:6)

Imaginează-ți cum ai arăta în fața unui meșter dacă ai veni și i-ai răsturna masa de lucru și i-ai spune infatuat: „Tu nu exiști și fundația meseriei tale este o făcătură.“ Dacă meșterul ar fi mai dintr-o bucată, ți-ar arde una după ceafă și te-ar arunca afară din atelierul său.

Așadar, îmi propun ca în această carte să includ capitole care tratează doctrina biblică la nivel primar: cine este Dumnezeu, care este voia lui, ce sunt Sfintele Scripturi (Biblia) și ce le face să fie diferite de restul scrierilor, multitudinea dovezilor care demonstrează veridicitatea și natura lor supranaturală, și altele.


NOTĂ

Dacă se perindă prin mintea ta noțiunea de „Crede și nu cerceta“, doresc să iți mărturisesc că de când îl cunosc pe Dumnezeu, mi-am dedicat o mare parte din viață cercetării.

Dar aceştia erau mai nobili decât cei din Tesalonic, în aceea că au primit cuvântul cu toată bunăvoința minţii şi cercetau în fiecare zi scripturile, dacă lucrurile acelea erau aşa. (Faptele Apostolilor 17:11)

Am o curiozitate: ai verificat versetul de mai sus din paranteză să vezi ce scrie acolo sau m-ai crezut pe cuvânt? Dacă m-ai crezut pe cuvânt, iți spun sincer că ai făcut foarte rău. Eu nu îndemn pe nimeni să mă creadă pe cuvânt, ci să fie la fel de nobil ca cei din Tesalonic, să iși pregătească inima pentru a-l căuta pe Domnul și să cerceteze.


Cuprins

Înainte